Przystawki

Przystawki

  • CARPACCIO Z PIECZONEGO BURAKA
    22 zł
    burak / rukola / ser kozi / malina / puree z pieczonego jabłka
  • TATAR WOŁOWY
    30 zł
    wołowina / pikle / gorczyca / puder z orzecha / żółtko od zielononóżki* / chips z parmezanu / pieczywo
  • KREWETKI TRADYCYJNE
    33 zł
    krewetki / pomidorki cherry / czosnek / masło / białe wino / grzanka
  • ŚLEDŹ PO NASZEMU
    19 zł
    śledź / ziemia jadalna / kozia bryndza* / szczypiorek

Wszystkie sery pozyskujemy z Łomnicy

Kozia bryndza *  bryndza zazwyczaj produkowana na bazie mleka owczego. Ale kozia jest równie dobra, jeśli nie lepsza. Delikatna, smak słony i delikatnie kwaskowy.

Sir Grill *  wędzona odmiana idealnego sera do grillowania, po poddaniu obróbce cieplnej na grillu z wierzchu powstaje delikatna chrupiąca skorupka a wewnątrz delikatna pianka. Produkowany z mleka koziego. Otrzymał tytuł SMAK ROKU na Festiwalu Dobrego Smaku w Grucznie.

Pecorino Fioretto del Monte *  Ser wywodzący się z Sardynii wytwarzany w 100% z owczego mleka. Przedstawiciel licznej rodziny serów PECORINO. Delikatny w konsystencji, chrupiący o lekko kwiatowej woni.

Jajko od Kury Zielononóżki *  Jaja zielononóżek są najwyższej jakości produktem wśród jajek. Są najlepszym źródłem aminokwasów, kwasów tłuszczowych, witamin i związków mineralnych. Pod względem składu aminokwasów, czyli związków białkowych jaja te są najdoskonalszym na świecie produktem żywnościowym pochodzenia zwierzęcego.

Jajko zielononóżki, jako jedyny produkt spożywczy zawiera bowiem wszystkie aminokwasy egzogenne, czyli te, których organizm człowieka nie wytwarza, a które są dla niego niezbędne i dlatego musi je otrzymywać z pokarmem.

Pstrąg tęczowy * pozyskiwany z naszych dolnośląskich łowisk sprawdzonych przez nas osobiście.