Zupy

Zupy

  • ZUPA GRZYBOWA
    18 zł
    pieczarki/boczniaki/krem truflowy/śmietana/
  • ROSÓŁ Z MAKARONEM
    12 zł
    bulion mięsny / makaron
  • KREM Z DYNI
    23 zł
    dynia/cebula,/mleko kokosowe/pestki dyni/oliwa z oliwek
  • BULION GRAND
    15 zł
    bulion consomme / pierożki / wierzowina / chipsy warzywne / oliwa zielona

Wszystkie sery pozyskujemy z Łomnicy

Kozia bryndza *  bryndza zazwyczaj produkowana na bazie mleka owczego. Ale kozia jest równie dobra, jeśli nie lepsza. Delikatna, smak słony i delikatnie kwaskowy.

Sir Grill *  wędzona odmiana idealnego sera do grillowania, po poddaniu obróbce cieplnej na grillu z wierzchu powstaje delikatna chrupiąca skorupka a wewnątrz delikatna pianka. Produkowany z mleka koziego. Otrzymał tytuł SMAK ROKU na Festiwalu Dobrego Smaku w Grucznie.

Pecorino Fioretto del Monte *  Ser wywodzący się z Sardynii wytwarzany w 100% z owczego mleka. Przedstawiciel licznej rodziny serów PECORINO. Delikatny w konsystencji, chrupiący o lekko kwiatowej woni.

Jajko od Kury Zielononóżki *  Jaja zielononóżek są najwyższej jakości produktem wśród jajek. Są najlepszym źródłem aminokwasów, kwasów tłuszczowych, witamin i związków mineralnych. Pod względem składu aminokwasów, czyli związków białkowych jaja te są najdoskonalszym na świecie produktem żywnościowym pochodzenia zwierzęcego.

Jajko zielononóżki, jako jedyny produkt spożywczy zawiera bowiem wszystkie aminokwasy egzogenne, czyli te, których organizm człowieka nie wytwarza, a które są dla niego niezbędne i dlatego musi je otrzymywać z pokarmem.

Pstrąg tęczowy * pozyskiwany z naszych dolnośląskich łowisk sprawdzonych przez nas osobiście.